Észak-India közelről

Észak-India megannyi látnivalóval csalogatja a világutazókat. Itt található a híres Aranyháromszög is. Szerencsénkre alapítványunk kolostorai is Északon találhatók.

Észak-India Tadzs Mahal

Észak-India alatt nagyjából a Mumbai – Puri vízszintes vonaltól északra eső indiai területet értjük. A Hindusztán név perzsa nyelven a Hinduk országát jelenti. A Hindusztán elnevezés eredendően Észak-Indiára utalt. Lásd: hindusztáni zene az észak-indiai klasszikus zenét jelenti. Ma már India egészét értik ez a kifejezés alatt.

Észak-India: az Aranyháromszögön túl

Észak-indiai útjaink során asramokat keresünk fel. Indiai útjaim során rácsodálkozom az évezredes kultúra sokszínűségére, a füstölő illatára, a Himalája szelére, a Gangesz morajlására, az építészeti remekművekre, ez egyszerű nagyszerűségre, az asrami életre, a világhatalomra, a ragyogó szemekre, a jóga és az ájúrvéda erejére.

Indiai útjaink végén, amikor útitársaimtól megkérdem, mi fogta meg őket legjobban az ezerarcú Indiából, a válaszok között csak ritkán szerepel a Tadzs Mahal.

Útjaink során családokat látogatunk, iskolákat, kolostorokat, klasszikus zenei koncerteket, tánciskolákat, tradicionális indiai ájurvédikus központokat, vidéki falvakat. Összes indiai utazásaim közül kedvenc helyeim egyike a vrindávani kolostorunk. Vrindávan Delhitől 150 km-re fekszik.

Azt mondják, ötezer templom rejtőzködik ebben a kis településben. Másik kedvencem a majapuri asramunk, ami a bengáli pálmafás ligetben, egyenesen a Gangesz partján található. Már csak attól, hogy rágondolok, felgyorsul a vérkeringésem.

India valódi arca valahol ezeken a helyeken rejtőzködik. Körútjaim hozadéka a világörökség listáin szereplő remekművek és gyönyörűségek. Utazz velem Indiába!

Aktuális projektek Észak-Indiába

Amennyiben velünk tartanál, látogasd meg aktuális útleírásainkról szóló oldalunkat>> Indiai utazás 2019

Ladakh-Kasmír-Panjab észak-indiai utazás 2019.06.19-től

Nyári himalájai utunk Ladakhba és kasmírba 2019. június 19-én indul. Jelentkezési határidő 2019. január 13.

Érdekes lehet mindazoknak, akik az Indiában jelenlevő vallásokat közelebbről meg szeretnék ismerni. Különösen a Buddhizmus, hinduizmus, iszlám és szikh vallással találkozunk egészen közelről. Az út különlegessége, hogy éppen elcsípjük a hemiszi kolostor évente egyszer megszervezésre kerülő lámatánc fesztiválját.

Útvonal: Delhi-Leh-Thikse-Hemis-Phyang-Bazgo-Likir-Alchi-Lamayuru-Srinagar-Katra-Amritsar-Delhi

Az utazás részletei>> Ladakh – Kis-Tibet – Amritsar – Srinagar


Észak-indiai utazás 2018-ban – őszi út 2019.10.5-től

Az őszi indiai 2019. Október 5-én indul, 19 napos. Gangesz, Himalája, tenger, templomok és asramok. Jelentkezési határidő 2019. január 31.

Útvonal: Delhi-Vrindavan-Agra-Varanasi-Darjeeling-Mayapur-Kolkata-Puri-Konark-Bhuvaneshwar-Delhi

Az utazás részleteiért kattints a lenti bordó gombra!

Tradíció, művészet, Világörökség, tenger, jóga és Ájurvéda, meditáció és relaxáció, kaland és feltöltődés, s mindez tengeri levegővel és vegetáriánus konyhával megfűszerezve.


Indiai utazas

További indiai hírek és érdekességek az India Hangja hírlevelünkben. Érdemes feliratkozni, hogy időben értesülj programjainkról és rendezvényeinkről + első kézből olvashatod Indiáról szóló írásaink. Kérem az India Hangja havi hírlevelet