Interjúk Leveles Zoltánnal

Hangok Indiából – Indiai interjúk

A teljesség igénye nélkül és a technikai lehetőségek függvényében álljon itt néhány Leveles Zoltánnak készült interjú. Természetesen India.

Tévé és rádió interjúk Leveles Zoltánnal

Leveles Zoltán hindu tanító rövid bemutatása

Leveles Zoltán a Bharata Kultúrtér alapítója, az India Klub Alapítvány elnöke, író, hindu tanító, blogger, indiai spirituális utak szervezője és vezetője. Az ókori India bölcsességét szeretné közkinccsé tenni, de az sem idegen tőle, hogy egy rendkívül finom vagy gyorsan elkészíthető vegetariánus receptet tesz közzé.

Leveles Zoltán hindu tanitó
A képen: Leveles Zoltán Nandafalván 2018. nyarán

Leveles Zoltán 1988-ban találkozott a hinduizmussal. Az óind bölcsesség megszállott kutatójaként nyert beavatást a hindu vaisnava tradícióba. Számos szakmai cikk szerzője. Több könyv és film alkotásában is részt vett. Publikációiban a létkérdéseken túl szívesen foglalkozik napjaink társadalmi problémáival is. India rendszeres látogatója, ahol környezetvédelmi projektekben, valamint középkori kolostorok rekonstruálásán vesz részt.

Tevékenységei szerteágazóak: Földanya tiszteletére szervezett rendezvényen mutat be védikus tűzáldozatot, kultúrtörténeti előadásokat tart, kerekasztal-beszélgetésben vesz részt különböző vallások képviselőjével. Önkéntes programokat szervez a tanyavilágban, és falat épít, vagy éppen kerítést fest, vagy éppen jógázik az érdeklődőkkel.

Szerteágazó tevékenységei közül kettő a legfontosabb: a rendszeres előadások, melyeken a vaisnava szemlélet tanítását adja át, a másik pedig az írás.

Leveles Zoltán indiai bejelentkezései

A lenti bejelentkezésekben Leveles Zoltán mesél indiai benyomásairól

Indiába érkezni valami feledhetetlen élmény. Pláne, amikor előszörre utazunk Indiába. Leveles Zoltán indiai bejelentkezéséből azonban kiderül, hogy minden Indiába érkezés eufória. Tegyük hozzá, itt Vrindávanba érkezésről van szó…

Indiába utazni élmény. Indiában lenni mesés. Ebben az élő indiai bejelentkezésben Leveles Zoltán elmeséli, hogy milyen Vrindávanban lenni.

Sokak számára Varanászi a fő motiváció az indiai utazás során. Vannak, akik Varanászi megtekintése után még inkább Varanászi szerelmesei lesznek. Bejelentkezés egyenesen az esti Ganga púdzsáról

Az Indiába utazók számára a varanászi vasútállomás egy fogalom. Maga a vasútállomás épülete is élmény. Mintha templom volna. Ezen az indiai bejelentkezésen az utasok óriási bhadzsan partyba kezdenek. Egyenesen Varanászi vasútállomásán.

Melyik Indiába utazó vagy kívánkozó magyar vándornak nem gyorsulna fel vérkeringése a Dardzsiling szó hallatán? Körösi Csoma Sándor, Himalája, dardzsilingi tea, gőzös. Ismerős? Indiai bejelentkezés egyenesen Dardzsilingből.